Konuşmacı: Prof. Dr. Urkhan Alakbarov

Konu: New Technologies in Public Administration for achieving sustainable inclusive development goals: Azerbaijan Experience

Yer: Prof. Dr. Fuat Sezgin Salonu (Güvercinlik B Salonu)

Tarih: 17.04.2019

Saat: 10.00-12.00

(Prof. Dr. Urkhan Alakbarov, Azerbaycan Cumhurbaşkanına bağlı Devlet İdarecilik Akademisi Rektörüdür. Sürdürülebilir bir çevre yönetimi ve insani gelişimin sosyal, siyasal, ekonomik ve doğal unsurları üzerine literatüre önemli katkılar sağlamıştır. Alakbarov, dünyanın önde gelen üniversitelerinde (Kolombiya Üniversitesi, Teksas Üniversitesi, Kansas Üniversitesi, Michigan Üniversitesi, Jackson Üniversitesi, Lehigh Üniversitesi, Rutgers Üniversitesi, New York Üniversitesi, Greiswald Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Stockholm Üniversitesi, Tbilisi Stata Üniversitesi, Georgian Agrarian Akademi, Tel Aviv Üniversitesi) eğitim faaliyetlerinde bulunmuş, dersler ve seminerler vermiştir. Dünyaca tanınan Alakbarov’un 30 kitabı ve 200’ü uluslararası literatürde yerini almış toplam 310 yayını ve 20 patenti bulunmaktadır.  Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Dünya Sağlık Örgütü, UNDP, ve UNESCO gibi birçok uluslararası kuruma danışmanlık yapmış, eğitim vermiş ve uluslararası projeler gerçekleştirmiştir. Hillary Clinton, Kofi Annan, Giorgia Armani, Angelina Jolie gibi birçok ünlü isim tarafından Azerbaycan genetik ve gelişme uzmanı olarak uluslararası arenada adından söz ettirmiştir.)

Etiketler