Ana içeriğe atla

21-23 Nisan 2019 tarihleri arasında, Fas’ın Rabat şehrinde 15’incisi düzenlenen Uluslararası Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi’ne Muhammad V Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Üniversitemizin de düzenleyicileri arasında bulunduğu, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) ve Muhammed V Üniversitesi’nin de iş birliğiyle Rabat’ta gerçekleştirilen 15’inci Uluslararası Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi, alanında uzman çok sayıda akademisyen ve öğrenciyi bir araya getirdi. Kongrenin 2002 yılından bu yana düzenlendiğini belirten İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, "Bu kongre, uluslararası çapta ve devamlılığı olan tek kongre. Temel konumuz bilginin üretimi, bilginin yaygınlaştırılması, geliştirilmesi, Ar-Ge, inovasyon ve diğer konuların başta akademisyenler olmak üzere sektör temsilcilerini içine alacak biçimde tartışılması. Bu çerçevede kongremize 13 oturumda 65 civarında bildiri sunumu gerçekleşti. Ayrıca ilk defa İngilizce ve Türkçenin yanı sıra Fransızca ve Arapça bildiriler de sunuldu." dedi. Kongreye 12 ülkeden 100'ün üzerinde akademisyenin katıldığını ifade eden Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, "Her sene iş birlikleriyle gelişen kongrenin önümüzdeki senelerde çok daha iyi bir noktaya gelmesini ümit ediyorum. Yurt dışında yapılacak bir sonraki kongrenin ise Özbekistan’da gerçekleştirilmesini planlıyoruz " diye belirtti. 

Kongrenin paydaşlarından Muhammed V Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ismail Kassou ise kongre açılışında yaptığı konuşmada bu yıl ilk kez katılım gösterdiklerini söyledi. Kongrelerin bilim insanlarının bir araya geldiği, fikir, görüş ve bilgi birikimlerinin paylaşıldığı yerler olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kassou, "Üniversiteler bilginin üretildiği yerler. Sizler ne kadar çok yayın yaparsanız, bunları ne kadar çok bilim insanı ile paylaşırsanız yücelirsiniz. Kongre Türkiye ile Fas arasındaki bilimsel iş birliğini önemli bir noktaya getirmiştir" ifadelerini kullandı.

Kongrenin ilk gün açış konuşmasını İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Veysel Bozkurt “The Changing Culture of Capitalism”, ikinci gün açış konuşmasını ise Muhammed V Üniversitesinden Prof. Dr. Raoup Radouane “Morocco and the Challenges of the Knowledge Economy” başlığıyla gerçekleştirdi. Muhammed V Üniversitesi Rabat Kampüsü’nde düzenlenen kongrede iki gün boyunca farklı ülke ve üniversitelerden gelen değerli akademisyenler uzmanlık alanları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Gala yemeğinde geleneksel Fas yemekleri ikram edildi. Katılımcıların bir bölümü ise kongre öncesinde ve sonrasında yapılan gezilerle Kazablanka, Marakeş, Fes ve Meknes gibi şehirleri ziyaret etti.

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.