Fakültemiz İşletme Bölümünde görevli Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Koç’un yürütücüsü olduğu 119M007 numaralı “Evde Bakım Sağlık Hizmeti Veren Elektrikli Araçların Rotalama ve Çizelgeleme Problemleri” başlıklı proje önerisi, TÜBİTAK ARDEB 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Proje, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi iş birliğiyle 30 ay sürecektir.

Dünya genelinde, özellikle gelişmiş ülkelerde yaşlanan ve artan nüfus, hastanelerdeki hizmete göre daha düşük maliyetli ve etkinlik düzeyi yüksek olan evde sağlık bakımına olan talebi giderek arttırmaktadır. Çeşitli düzenleyici ve operasyonel kısıtlar göz önüne alındığında, evde sağlık bakımı servis sağlayıcıları hizmeti veren personeli hastalara atar ve personelin çalışma zamanlarını planlar. Personelin seyahat rotaları ve her bir talep noktasını ziyaret zamanı belirlenmelidir. Projenin en önemli ayırt edici özelliği ve özgün katkısı, günümüzde elektrikli araçların yerinde servis sektöründe kullanımının giderek yaygınlaşması, ancak elektrikli araçların evde sağlık hizmetlerinde kullanımına ilişkin çalışmaların sayıca az olması ve projenin bu alanda karar vericilerin farklı gerçekçi kısıtları ve parametreleri dikkate alan yöneylem araştırması tabanlı optimizasyon çözüm yöntemlerini sunacak olmasıdır. Dolayısıyla, projenin çıktılarının önemli bilimsel, teknolojik ve sosyo-ekonomik katkılarının olacağı düşünülmektedir.