ASBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ahmet Özsoy Demokrasi Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASBÜDEM) tarafından 5 Haziran 2023 Pazartesi günü Güvercinlik Salonu’nda “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Demokrasimiz ve Adnan Menderes Paneli” düzenlendi.

Panel programı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Rektör Arıcan’ın konuşması sonrasında ASBÜDEM Merkez Müdürü Öğr. Gör. Dr. Gazi Doğan oturum başkanlığında panel programı gerçekleştirildi. Panelde Yazar Ercan Yıldırım “1071’den 2023’e Türkiye’nin Düzeni ve 14 Mayıslar”, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan “Tek Parti Döneminden Demokrasiye Geçiş”, ASBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci de “Demokrasi Tarihimizle 1950’li Yıllar” konu başlıklı konuşmalarını yaptılar.

Panel programı, panelistlere teşekkür belgesi takdimi ardından sona erdi. Panel programının kaydını ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz.