Ana içeriğe atla

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi iş birliği ile gerçekleşen ENSCON 2019, KKTC önceki Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun ile Azerbaycan milletvekili Prof. Dr. Elman Nasirov'un katılımları ile gerçekleşti.

Enerji konusunda, uluslararası bilimsel saygınlığı olan Uluslararası Enerji, Ekonomi ve Güvenlik Kongresi (International Congress of Energy, Economy and Security - ENSCON’19) çok sayıda kurum, kuruluş ve üniversitelerin desteğiyle 6-7 Nisan 2019 tarihinde İstanbul Hilton Kozyatağı Otel'de gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan ve Doç. Dr. Ayfer Gedikli koordinatörlüğünde düzenlenen kongrede, enerji konusu farklı boyutlarıyla tartışılmıştır. Kongrenin bu seneki teması, sürdürülebilir enerji politikaları çerçevesinde olmuştur. İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreteri Doç. Dr. Nihat Alayoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen “Sustainable Energy Policies: Global Trends, Country Cases and Policy Suggestions” isimli açılış panelinde enerji ekonomisi konusunda dünyanın en önemli bilim insanlarından olan Prof. Dr. Muhammad Shahbaz yanında, Doğu Akdenizde ülkemiz tarafından yürütülen doğal gaz arama çalışmaları esnasında önemli rol üstlenen KKTC önceki Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun ile Azerbaycan milletvekili Prof. Dr. Elman Nasirov'un katılımlarına ek olarak American University of Beirut’dan Doç. Dr. Leila Dagher, University of Castilla-La Macha’dan Dr. Daniel Balsalobre Lorent, Leeds Business School’dan Dr. Muhamad Ali Nasir sunumlarını yaparak Türkiye’nin enerji politikalarını, enerjinin geleceğini ve enerji iş birliklerini tartışmışlardır. Kongrede ayrıca alanında yetkin bilim insanları tarafından hazırlanmış 80 civarında bilimsel tebliğ sunulmuştur.

Paralel sunumların devam ettiği oturumlarda, Doç. Dr. Rıdvan Karacan ve Doç. Dr. İdris Demir moderatörlüğünde, "Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Üzerine Değerlendirmeler", Doç. Dr. Bülend Aydın Ertekin moderatörlüğünde "Enerji ve Uluslararası İlişkiler", Prof. Dr. İlhan Eroğlu ve Doç. Dr. Emrah İsmail Çevik moderatörlüğünde "Enerji Üzerine Makroekonomik Araştırmalar", Prof. Dr. Halil Altıntaş ve Prof. Dr. Burcu Özcan moderatörlüğünde "Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre Politikaları", Prof. Dr. Faik Çelik moderatörlüğünde "Enerji Tüketimi ve İktisadi Büyüme", Prof. Dr. İlhan Eroğlu moderatörlüğünde "Türkiye’de Enerji Verimliliği ve Enerji Politikaları Üzerine Değerlendirmeler", Doç. Dr. Ayhan Orhan moderatörlüğünde "Enerji ve Güvenlik", Dr. Yusuf Temur moderatörlüğünde "Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliği", Dr. Elif Kıran moderatörlüğünde "Küresel Enerji Piyasası ve Enerji Politikaları" konularına ait bildiri sunumları gün boyunca devam etmiştir.

Etiketler

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.