Üniversitemizin de düzenleyicileri arasında bulunduğu "International Congress of Management, Economy and Policy (ICOMEP’19) Kongresi"; Düzce Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, UMSL - University of Missouri-St. Louis ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin de katkı ve destekleri ile 20-21 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Kozyatağı-Hilton’da gerçekleştirildi.

Kongrenin “Uluslararası Ticaret ve Ülkeler Arası İşbirliklerinin Ekonomi Politiği” isimli açılış paneli; Yıldız Teknik Üniversitesi İİBF Dekanı Sayın Prof. Dr. Kenan Aydın moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelde, Prof. Dr. Sel Dibooglu “Sources of US External Imbalances: The Role of International Reserve Demand and Triffin’s Dilemma”, Dr. Stefano Siviero “Recent Developments in Forecasting Modeling (Modeling Before and After the Great Financial Crisis): Lessons Learnt, New Tools, Challenges Ahead”, Dr. Esfer Ali “The Effects of Foreign Direct Investments Which Flow From Turkey to North Macedonia on Socioeconomic Relations Between the Two Countries”, Prof. Dr. Ghulam Mursaleen “Dynamics of India Turkey Relations Under AK Party Period” ve Prof. Dr. Konstantin Tsvetkov “Free Software Alternatives Used for Training Students in Project Management” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler. Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden değerli akademisyenlerin, uzmanların, iş insanları ve bürokratların katıldığı kongrede; paralel oturumlarda teorik ve uygulamayı esas alan yaklaşık 100 nitelikli bildiri sunuldu.