Ana içeriğe atla

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin katkıları ile İslam ekonomisi ve İslami finans alanlarında dünyanın en önemli kongrelerinden birisi olan "Uluslararası İslam Ekonomisi, Finansı ve Etik Kongresi (ISEFE'19)" 27-29 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Kozyatağı Hilton Hotel’de gerçekleştirildi.

İki gün süren bilimsel etkinlikte, farklı ülkelerden çok sayıda bilim insanın katılımının yanında, ülkemizden de bu alanda bilimsel çalışmalar yapan bilim insanları eserlerini sunma imkânı buldu. Üniversitemizin de düzenleyicileri arasında bulunduğu Kongre, İstanbul Ticaret Odası, Islamic Development Bank Group, Islamic International Rating Agency, Türk Hava Yolları (THY), Borsa İstanbul, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), KSP Journals, World Halal Council, GİMDES, Ekonomi Kulübü, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve INCEIF’in de kıymetli katkıları ile gerçekleşti.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan ve KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade tarafından açılışı yapılan ISEFE Kongresinin ilk günkü açılış panellerinde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Refik Korkusuz, INCEIF’ten Prof. Dr. Obiyathulla Ismath Bacha, Hamad Bin Khalifah University’den Prof. Dr. Tariqullah Khan, KTO Karatay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Çizakça, Islamic International Rating Agency’den Dr. Alaa Alaabed, INCEIF’ten Doç. Dr. Mohamed Eskandar Shah Mohd Rasid ve Doç. Dr. Muhammad Yusuf Saleem, Islamic International Rating Agency’den Faheem Ahmad, Almaali Group’tan Dr. M. Wail Aaminou, KTO Karatay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Al-Iraqia University’den Prof. Dr. Ahmed Yasin gibi saygın isimler tebliğ sundular. Panellerden sonra, paralel oturumlarda 80 civarında İslam ekonomisi ve İslami finansın farklı alanlarında bildiriler sunuldu. Kongrenin, “Reel Yatırımları Fonlamada Alternatif Bir Yöntem Olarak İslami Finans” isimli kapanış paneli Konya Ticaret Odası ve KTO Karatay Üniversitesinin iş birliği ile Konya’da gerçekleştirildi.

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.