Ana içeriğe atla

7 Kasım 2019 tarihinde, Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Barış Alpaslan ve Yabancı Diller Fakültesi (YDF) Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mine Özyurt Kılıç, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz’u makamında ziyaret etmiştir.

Kültür, sanat, araştırma ve eğitim faaliyetlerine yönelik iş birliği konularında görüşmelerde bulunulan ziyarette geçtiğimiz yıl üniversitemizde YDF’nin girişimiyle ilk kez kutlanan 21 Mart UNESCO Dünya Şiir Günü’nün bu yıl UNESCO desteği ve ASBÜ Göç Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi (ASBÜ-GAUM) iş birliği ile kutlanılmasına karar verilmiştir. İlk kez 1999 yılında UNESCO tarafından ilan edilen Dünya Şiir Günü, farklı kıtalardan gelen insanları şiir aracılığıyla bir araya getirirken dil çeşitliliğini şiirsel anlatım yoluyla desteklemek ve şiirin görünürlüğünü arttırmak amacını taşımaktadır. Geçtiğimiz yıl “Diller” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğin odağında bu yıl “Göç” temasının olması planlanmaktadır.

Ayrıca, UNESCO Uzmanı Esra Hatipoğlu’nun da bulunduğu ziyarette Üniversitemiz bünyesinde bir UNESCO Kürsüsü kurulması için izlenmesi gereken süreç hakkında görüşülmüştür.

Etiketler

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.